Paradajz

LUŠTni RECEPTI

LUŠTni carpaccio s kozicami

LUŠTni carpaccio s kozicami

Zahtevnost:
Čas priprave:
180 min
    Sestavine:
  • 4
    večji paradižniki Lušt
  • 1
    manjši paradižnik Lušt
  • 150 g
    kozic v slanici
  • 0,5
    zrelega avokada
  • 1
    navadni čvrsti jogurt 
  • 1
    šalotka
  • 2 žlici
    iztisnjene limone
  • 2 žlici
    olivnega olja
  • 1 žlica
    seseklanega petršilja
  • 1
    strok česna
  • sveže mlet poper, solni cvet
  • drobnjak, cvet drobnjaka in list bazilike za dekoracijo
Priprava:

Predpriprava jogurta:
Na kozarec položimo cedilo, ga prekrijemo z gazo in vanj damo jogurt. Pustimo kakšne 3 ure, da se odcedi in ostane na cedilu kremast jogurt. Vmes lahko premešamo, da se hitreje odcedi.

Priprava solate:
Avokado z vilico pretlačimo v kremo. Šalotko, manjši paradižnik, polovico kozic in petršilj na drobno sesekljamo, česen stremo. Nato vse te sestavine skupaj s kremnim jogurtom, olivnim oljem in sokom limone dobro premešamo. Solimo, popramo.

Na krožniku razporedimo na tanko narezane rezine večjega paradižnika Lušt in na sredino položimo 1-2 žlici solate s kozicami. Na vrh solate položimo cele kozice in jo okrasimo z na tanko narezanimi listi drobnjaka, drobnjakovim cvetom in listom bazilike.

 

Recept pripravila: Urška Fartelj

Ponudili smo vam že:
Grozdasti paradižnik LUŠT
Mali grozdasti paradižnik LUŠT
Veliki paradižnik LUŠT
Slivov paradižnik LUŠT
Češnjev paradižnik LUŠT
LUŠTek(miks češnjevih paradižnikov)