Paradajz

Združenje

LUŠT

Rastlinjaki, v katerih zorijo LUŠTni paradižniki se nahajajo v Renkovcih, majhni prekmurski vasici.

Obsegajo 90.000 m2 (9 ha) s steklom pokritih površin. V neposredni bližini se nahaja vrtina z geotermalno vodo, s pomočjo katere se ogreva prostor, ko sonce v hladnejših mesecih zagotavlja premalo toplote.

Pridelovalec, podjetje Paradajz d.o.o., je nosilec znanja s področja gojenja rastlin v zaprtih prostorih, ogrevanih z geotermalno energijo, in trenutno zaposluje okrog 50 ljudi.

Združenje LUŠT

Združenje LUŠT, ki deluje v okviru družbe Paradajz d.o.o., je nosilec znanja s področja integriranega gojenja vrtnin v zaprtih prostorih, ogrevanih z geotermalno energijo v Sloveniji. V okviru združenja LUŠT delujejo tudi manjše kmetije, ki na integriran način gojijo raznovrstno zelenjavo na nepokritih površinah ter s tem širijo raznovrstnost domače zelenjave pod znamko LUŠT, ki jo je mogoče kupiti v lastni trgovini v Renkovcih.

Združenje LUŠT ponuja, poleg paradižnika, tudi ostale kulture, kot so: česen, čebula, krompir, zelje, paprika…

Namen združenja LUŠT je vzpostaviti hrbtenico oziroma enega od stebrov slovenske integrirane pridelave zelenjave, ki bo sveža in v najkrajšem možnem času prispela do vseh vas, ki vam ni vseeno, kakšno hrano zaužijete.

Fotogalerija

Grozdasti paradižnik LUŠT
Mali grozdasti paradižnik LUŠT
Veliki paradižnik LUŠT
Slivov paradižnik LUŠT
Češnjev paradižnik LUŠT
LUŠTek(miks češnjevih paradižnikov)

Drage ljubiteljice in ljubitelji LUŠTnega paradižnika!

Obveščamo vas, da lahko LUŠTen paradižnik ponovno nakupujete na Luštni domačiji v Renkovcih, od ponedeljka do petka med 9to in 16to, ob sobotah pa med 9to in 14to.

Ker se zavedamo pomembnosti lokalno pridelane hrane za domačega potrošnika in ker nam ni vseeno za zdravje vas in nas, smo poskrbeli za nekaj ukrepov, ki nam bodo omogočili varno »druženje«. Tako boste paradižnik lahko kupovali na dveh ločenih stojnicah pred trgovino (Luštna domačija ostaja zaprta). Na eni stojnici boste lahko nakupovali po našem ustaljenem sistemu, na drugi pa smo za vas pripravili predpakiran paradižnik, da lahko nakup opravite čim hitreje in brez nepotrebnih stikov. Obenem vas prosimo, da upoštevate vsa splošna navodila higiensko varnega nakupa (razkuževanje, rokavice, 2 metra razmika ...) in navodila LUŠTnih bejb, saj bomo tako vsi pripomogli k čim hitrejši umiritvi nastale situacije in da se bomo čim prej lahko ponovno družili na LUŠTni domačiji.