družina paradižnikov

Zimska družina paradižnikov

 

Okusen, svež, zdrav, rdeč, sočen, poln in dišeč paradižnik iz Prekmurja.

Mali grozdasti paradižnik Lušt

Manjša, slajša in okusnejša različica klasičnega Grozdastega paradižnika LUŠT. Njegov okus se približa drobnoplodnim sortam paradižnika, a je kljub temu ravno prave velikosti, za slastne solate. Ni ravno velik, niti majhen, zato mu pravimo kar MALI LUŠT. Okusen paradižnik bo osvežil vaše obroke v zimskih dneh.

Slivov paradižnik Lušt

Na pravi pogled oblika paradižnika že spominja na slive. Verjemite nam, ko ga boste okusili, ne bo več nobenega dvoma, da gre za slasten paradižnik. Odlično se obnese v kombinaciji s feta sirom, zato si grško solato lahko pripravite kar doma!

Paradižnik je najbolje hraniti na sobni temperaturi med 19 in 20 stopinj Celzija – ne v hladilniku, saj tako ostane dalj časa svež in obdrži svoj značilen vonj in okus.

1/6

Češnjev paradižnik Lušt

Najbolj dišeči, najokusnejši in preprosto LUŠTni! Češnjevi paradižniki iz LUŠTne družine so najmanjši in zato tudi najslajši. Naj vaše obroke v zimskih dneh popestrijo slastni paradižniki, ki se odlično obnesejo z mocarelo.

Paradižnik uvrščamo med sadje. Sadje je užitni del rastline, ki vsebuje semena, zelenjava je steblo, list ali korenina.

Datljev paradižnik Lušt

Paradižnik privlačne oblike in poželjivo rdeče barve. Raste v grozdih kot čisto pravi datlji, ko pa vanj zagrizete, pa takoj okusite, da je to sočen paradižnik. Odličen je za solate, omake, prigrizke ali pa kar tako. V zimskih mesecih ponuja pravo svežino poletja.

NOVO

LUŠTek (mešanica pisanih češnjevih paradižnikov)

Majhne pisane paradižnike obožujejo tudi otroci. Zdrav prigrizek sestavlja mešanica štirih drobnoplodnih sort paradižnikov, pakiranih v priročni »to go« embalaži. Črni, rumeni in dve sorti rdečih paradižnikov obarvajo vaše obroke v zimskih dneh.

Zimska okolju prijazna
pridelava

Sajenje LUŠTnih sadik v novembru, obiranje LUŠTnih paradižnikov januarja.

Mala Polana

LUŠTni svetovalec