oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Šest ponedeljkovih večerov od 24. maja 2021 naprej.

Pridružite se Gorazdu ob pripravi jedi z LUŠTnim paradižnikom, sodelujte v nagradni igri in se potegujte za LUŠTne nagrade! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno!

Bruschete s concassejem

(Pàjani krüj z naséckanin pečenin paradajzon)

SESTAVINE:

  • 2 večja paradižnika LUŠT
  • 1 strok česna
  • 2 rezini kruha
  • Sol in poper
  • Bučno olje
  • Mlada čebula

Kruh popečemo na rebrasti ponvi. Medtem na krožniku pripravimo zajetno količino morske soli in mletega popra. Paradižnika prerežemo na pol in ju s prerezano stranjo pomočimo v sol in poper. Tako začinjeni polovici paradižnika najprej popečemo na prerezani strani. Nato ju obrnemo in popečemo še na drugi strani. Pečenim polovicam paradižnika odstranimo lupino in ju na drobno narežemo. Popečen kruh namažemo s česnom, nanj naložimo kupčke narezanega paradižnika, na tanko narezano mlado čebulo in vse skupaj pokapljamo z bučnim oljem.

Nagradna igra KUHAJTE Z GORAZDOM TUDI VI!

Delite z nami svoj posnetek priprave jedi z LUŠTnim paradižnikom in sodelujte v nagradni igri za LUŠTne nagrade!

LUŠTni svetovalec

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem