Paradajz

LUŠTna tržnica

Naziv projekta: LUŠTna tržnica
Projekt sofinanciran iz naslova podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja

Partnerji v projektu:

Obdobje izvajanja operacije: 1.1. 2020 – 31.10. 2020

OPIS:

V družbi Paradajz smo v obdobju poslovanja zaznali povečano povpraševanje tudi po kakovostnih, domačih produktih, ki jih družba Paradajz ni zmogla zagotoviti. Z otvoritvijo prodajnega mesta smo vzpostavili tudi sodelovanje z majhnim številom lokalnih pridelovalcev drugih kakovostnih produktov. S povezovanjem večjega števila lokalnih pridelovalcev bi lahko povečali ponudbo in posledično s tem tudi prihodke celotni verigi. Z vzpostavitvijo tržnice na lokaciji v Renkovcih in nakupom 10 stojnic bomo lahko ponudili lokalnim pridelovalcem dostop do potencialnih strank, ki jih je družba Paradajz že pridobila in so redni obiskovalci naše  prodajalne. Prav tako bomo z nakupom transportnega vozila lokalnim pridelovalcem omogočili dostavo na tržnico in po potrebi tudi nadaljnjo prodajo od vrat do vrat. (gre za dostavo raznim gostincem oz. ponudnikom kulinarike, javnim zavodom, drugim tržničarjem itd.)  Z izobraževanjem o pomenu kratkih dobavnih verig bomo skušali povezati tudi ostale kmetovalce v celotnem območju LAS-a »Pri dobrih ljudeh« ter jim ponuditi dostop do končnih kupcev skozi tržnico v Renkovcih. S vključitvijo posameznih dogodkov (razstava remenk, lupanje kukurce, Martinovanje, Teden SLO paradižnika, Tekmovanju v kuhanju pasate) ki se bodo odvijali  v sklopu Luštne tržnice bi promovirali in ohranili lokalno tradicijo. Namen operacije je ustvariti celostno podobo blagovne znamke LUŠT in z aktivnostmi operacije vključiti čim več prebivalcev k implementaciji skupnih ciljev.

CILJI:

GLAVNE DEJAVNOSTI:

PRIČAKOVANI REZULTATI IN CILJNE VREDNOSTI:

 

Izvedene/prihajajoče aktivnosti projekta:

Grozdasti paradižnik LUŠT
Mali grozdasti paradižnik LUŠT
Veliki paradižnik LUŠT
Slivov paradižnik LUŠT
Češnjev paradižnik LUŠT
LUŠTek(miks češnjevih paradižnikov)

Drage ljubiteljice in ljubitelji LUŠTnega paradižnika!

Obveščamo vas, da je zaradi razmer povezanih s Covid 19 virusom, gostinski del LUŠTne domačije v Renkovcih ZAPRT. Prav tako v tem času ne bomo mogli pripravljati degustacij LUŠTnega paradižnika.

Trgovina LUŠTne domačije je ODPRTA od ponedeljka do sobote, med 8mo in 16to. Ob nedeljah in praznikih je LUŠTna domačija ZAPRTA.

Da pa bo nakupovanje in druženje v teh časih čim bolj varno za vse, vas prosimo, da:

  • v trgovino vstopate zdravi, posamično in le z zaščitno masko,
  • si ob vstopu in izstopu razkužite roke,
  • skrbite za medsebojno razdaljo 2 metra ves čas nakupa,
  • upoštevate higieno kašljanja in kihanja,
  • uporabljate brezstično brezgotovinsko poslovanje.

Dobrodošli in hvala, ker nam zaupate tudi v teh razmerah.