varstva osebnih podatkov

Politika varstva osebnih podatkov

 

Izjava o varstvu osebnih podatkov

V podjetju Paradajz d.o.o., Renkovci 57C, 9224 Turnišče, matična številka: 2276208000, davčna številka: SI14303132 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Temu vidiku pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

Katere vaše podatke zbiramo?

Naše spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi obrazca na strani Spletna prodaja, kjer za nakup izdelka uporabnik odda naslednje osebne podatke:

 • ime
 • priimek
 • naslov
 • poštna št.
 • kraj
 • država
 • e-naslov
 • telefonska številka
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Po izpolnitvi obrazca prejme uporabnik potrditveno sporočilo na vpisani e-naslov s povzetkom naročila.
Paradajz d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), pripravo bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Paradajz d.o.o. hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila oziroma do preklica. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo preko poznavanja številke računa in številke naročila.

Nagradne igre

Če sodelujete v nagradnih igrah, uporabljamo vaše podatke za izvedbo iger in opcijsko za informiranje o naši ponudbi.

Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.
V podjetju Paradajz d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Iznos

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

Pravica do odstopa do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Kadarkoli lahko zahtevate:

 • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov prodaja@lust.si.
 • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov prodaja@lust.si.
 • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov prodaja@lust.si.

Uporaba piškotkov

O politiki piškotkov si lahko preberete več na naši spletni strani, na povezavi: www.lust.si/politika-piskotkov

Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (''Google''). Google Analytics uporablja tako imenovane ''piškotke'', besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Integracija vtičnikov za socialno omrežje

Na našem spletnem mestu so nameščeni vtičniki (''vtičniki'') socialnega omrežja facebook.com, ki ga upravlja družba Facebook Inc., Menlo Park, Kalifornija, ZDA (''Facebook''). Nahajajo se pri igri LUŠTno obiranje paradižnika. Uporabljamo jih za prijavo udeleženca v igri in za izpis osebnega podatka o imenu in priimku udeleženca na Lestvici TOP 100.

Da bi povečali zaščito osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani, so vtičniki za socialna omrežja v našo spletno mesto integrirani s tako imenovano rešitvijo ''dveh klikov''. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi samodejno. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni ponudnik socialnega omrežja informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na enem izmed družbenih omrežij, se lahko ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb ''všeč mi je'', vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega ponudnika, kjer se ta informacija shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na socialnem omrežju Facebook ter o vaših pravicah in možnostih za varstvo zasebnosti lahko najdete na spletni strani: www.facebook.com/policy.php

Facebook Custom Audience Pixel

(koda za merjenje povpraševanja oziroma sledenje različnim konverzijam in dogodkom na Facebooku)

Sodelujemo v Facebookovem programu Custom Audience (določanje ciljne skupine strank za oglaševanje), ki nam omogoča prikazovanje individualno prilagojenih oglasov, če ste prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku. To orodje nam omogoča, da prilagodimo naše oglase glede na vašo uporabo našega spletnega mesta, da tako zagotovimo po meri ukrojene oglase.

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko prilagodite tudi svoje preferenčne nastavitve z ustreznimi nastavitvami na Facebooku, če ne želite več prejemati po meri ukrojenih oglasov na Facebooku.

Upravitelj

PARADAJZ d.o.o., Renkovci 57 / c, SI - 9224 Turnišče
t: +386 (0)2 57 22 250, e: info@lust.si

24. maj 2018

LUŠTni svetovalec