oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?

Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!

Gaspacho

(Mrzla paradajzova župa / Rdéjča Mariška)

SESTAVINE:

  • 4 srednje veliki paradižniki LUŠT
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 1 stebelna zelena
  • 1 mlada čebula
  • Olivno olje
  • Sol in poper
  • Feferon
  • Led
  • Malo vodke (če delamo Rdéjčo Mariško)

Paradižnike razrežemo na večje kose in jih damo v mešalnik, dodamo narezano papriko in feferon, katerima očistimo semena. Čebulo narežemo in jo dodamo paradižniku. Začinimo še s soljo in poprom ter dodamo olje. Dobro premešano nalijemo v kozarce, dodamo nekaj ledu in v vsak kozarec dodamo steblo zelene.

v kuhinji z Gorazdom!

Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.

LUŠTni svetovalec