oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Šest ponedeljkovih večerov od 24. maja 2021 naprej.

Pridružite se Gorazdu ob pripravi jedi z LUŠTnim paradižnikom, sodelujte v nagradni igri in se potegujte za LUŠTne nagrade! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno!

Gaspacho

(Mrzla paradajzova župa / Rdéjča Mariška)

SESTAVINE:

  • 4 srednje veliki paradižniki LUŠT
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 1 stebelna zelena
  • 1 mlada čebula
  • Olivno olje
  • Sol in poper
  • Feferon
  • Led
  • Malo vodke (če delamo Rdéjčo Mariško)

Paradižnike razrežemo na večje kose in jih damo v mešalnik, dodamo narezano papriko in feferon, katerima očistimo semena. Čebulo narežemo in jo dodamo paradižniku. Začinimo še s soljo in poprom ter dodamo olje. Dobro premešano nalijemo v kozarce, dodamo nekaj ledu in v vsak kozarec dodamo steblo zelene.

Nagradna igra KUHAJTE Z GORAZDOM TUDI VI!

Delite z nami svoj posnetek priprave jedi z LUŠTnim paradižnikom in sodelujte v nagradni igri za LUŠTne nagrade!

LUŠTni svetovalec

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem