Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?
Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!
SESTAVINE:
Na srednji vročini prepražimo čebulo, dodamo na majhne koščke narezano panceto in na lističe narezan česen ter pražimo 5 do 10 minut. Ob koncu praženja dodamo še pekočo dimljeno papriko. Medtem paradižnike blanširamo (namočimo ga za par minut v vrelo vodo, nato pa potopimo v ledeno vodo, da lažje odstranimo lupino), olupimo in narežemo na koščke ter jih dodamo v ponev. Pečeno papriko (vloženo v olju) narežemo in dodamo v ponev, dodamo koščke salame, solimo ter pokrito kuhamo. Po desetih minutah ubijemo 4 jajca. Spet pokrijemo in počakamo, da jajca zakrknejo. Nato dodamo poper ter potresemo s peteršiljem. Jajca postrežemo v ponvi s popečenimi kruhki.
Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.