oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?

Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!

Huevos rancheros

(Kmetove bilice)

SESTAVINE:

  • 0,5 kg paradižnikov LUŠT
  • Olivno olje
  • Mala čebula
  • 2 stroka česna
  • 40 dkg pancete
  • 1 žlica dimljene pekoče paprika
  • 1 pečena paprika (lahko vloženo v olju)
  • Salama s papriko
  • Sol in poper
  • 4 jajca
  • Nekaj kosov kruha
  • Peteršilj

Na srednji vročini prepražimo čebulo, dodamo na majhne koščke narezano panceto in na lističe narezan česen ter pražimo 5 do 10 minut. Ob koncu praženja dodamo še pekočo dimljeno papriko. Medtem paradižnike blanširamo (namočimo ga za par minut v vrelo vodo, nato pa potopimo v ledeno vodo, da lažje odstranimo lupino), olupimo in narežemo na koščke ter jih dodamo v ponev. Pečeno papriko (vloženo v olju) narežemo in dodamo v ponev, dodamo koščke salame, solimo ter pokrito kuhamo. Po desetih minutah ubijemo 4 jajca. Spet pokrijemo in počakamo, da jajca zakrknejo. Nato dodamo poper ter potresemo s peteršiljem. Jajca postrežemo v ponvi s popečenimi kruhki.

v kuhinji z Gorazdom!

Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.

LUŠTni svetovalec