oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?

Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!

Ketchup in pomfret

(Kečap pa ponfrí)

SESTAVINE:

  • 1 kg Slivovega paradižnika LUŠT
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • Stebelna zelena
  • 1 lovorov list
  • 3 vejice timijana
  • 1 palčka cimeta
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 1 zvezdni janež
  • Sol
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 0,5 dcl najboljšega vinskega kisa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 Chipotle (če pripravljamo za odrasle)

Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo na koščke narezan Slivov paradižnik LUŠT ter česen. Vse skupaj pražimo. Dodamo lovorjev list in vse začimbe zavijemo v gazo, stebla zelene nasekljamo na koščke in vse skupaj dodamo paradižniku. Pokritega kuhamo 2 uri, lahko tudi manj. Potem ko smo odstranili zelišča in lovorjev list, dodamo sladkor, vinski ter balzamični kis. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Če imamo odrasle jedce, lahko dodamo še posušen dimljen čili (chipotle). Vse skupaj premešamo.

K domačemu kečapu se najbolj prileže doma pripravljen pomfrit.

nagrajeni posnetki KUHAJTE Z GORAZDOM TUDI VI!

Nagrajenci nagradne igre »LUŠTne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem« in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.

LUŠTni svetovalec

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem