Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?
Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!
SESTAVINE:
Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo na koščke narezan Slivov paradižnik LUŠT ter česen. Vse skupaj pražimo. Dodamo lovorjev list in vse začimbe zavijemo v gazo, stebla zelene nasekljamo na koščke in vse skupaj dodamo paradižniku. Pokritega kuhamo 2 uri, lahko tudi manj. Potem ko smo odstranili zelišča in lovorjev list, dodamo sladkor, vinski ter balzamični kis. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Če imamo odrasle jedce, lahko dodamo še posušen dimljen čili (chipotle). Vse skupaj premešamo.
K domačemu kečapu se najbolj prileže doma pripravljen pomfrit.
Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.