oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?

Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!

Panzannelina nabodala z vinaigrette

(Paradajzovi ražnjiči z gêsi-oli-soll prelivon)

SESTAVINE:

  • 300 g Češnjevih paradižnikov LUŠT
  • Kompakten kruh, razrezan na 3 cm velike kocke
  • Kos slanine
  • 2 pesti regrata (ali rukole)
  • Bazilika
  • Parmezan

Za Vinaigrette:

  • 2 žlici kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlička drobno naribanega česna
  • 6 žlic olivnega olja
  • Sol

Premešamo sol, kis, gorčico in česen. Med nenehnim mešanjem počasi dodajamo olivno olje. Paradižnik in kocke kruha namočimo v vinaigrette in jih nataknemo palčke za ražnjiče. Kocke kruha morajo biti malo večje od paradižnikov. Nabodala pečemo na rebrasti ponvi in jih med pečenjem obračamo, da se dobro zapečejo.

Vinaigrette prelijemo čez regrat, dodamo še popraženo slanino in na začinjen regrat položimo nabodala.

v kuhinji z Gorazdom!

Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.

LUŠTni svetovalec