oddaje

Luštne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem!

 

Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?

Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!

Penne arabiatta

(Bêjsni makarouni)

SESTAVINE:

  • 1 kg paradižnika LUŠT
  • Olivno olje
  • 2 stroka česna
  • Sol in poper
  • Sladkor po potrebi
  • Čili
  • Parmezan
  • Bazilika
  • Testenine (makaroni)

Na olivnem olju prepražimo česen. Preden porjavi, dodamo na koščke narezan paradižnik, ki smo mu prej odstranili peške in ga blanširanega olupili. Dodamo sol, poper (sladkor po potrebi) in dovolj čilija. Kuhamo okoli 15 minut. Medtem pristavimo vodo za makarone, da zavre. Makarone skuhamo močno al dente in jih take prestavimo v omako, kjer se do konca pokuhajo. Tik preden postrežemo, potresemo z natrgano baziliko. Na koncu potresemo še z naribanim parmezanom.

v kuhinji z Gorazdom!

Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.

LUŠTni svetovalec