LUŠTen MAJ

LuštenMAJ
 

Paradižnikov čips

Foto: Christian Fluher

SESTAVINE

  • 3 veliki paradižniki (lahko tudi več, to je približno za klasičen pekač)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici soli
  • česen v prahu (lahko izpustite)
  • šopek sesekljanega peteršilja
  • 3 velike žlice parmezana

POSTOPEK

  1. Paradižnik (naj bo čim bolj trd) operemo, narežemo na tanke rezine in zložimo na papirnato brisačo, posolimo in pustimo, da se malo osuši.
  2. Pečico segrejmo na 180 °C, v pekač pa položimo papir za peko, ki ga na tanko premažemo z olivnim oljem. Rezine paradižnika zložimo v pekač in jih prav tako premažemo z oljem.
  3. Pekač postavimo v pečico in pečemo 1 do 2 uri. Vsakih 20 minut preverimo paradižnik. Ko je paradižnik že skoraj suh ali, bolje rečeno, pečen, vsako rezino potresemo z mešanico parmezana, česna v prahu in peteršilja. Pustimo, da se zapeče in rahlo karamelizira.
  4. Čips lahko še nekaj časa pustimo v ugasnjeni in priprti pečici, da se lepo ohladi.

KAJ PA VI PRAVITE O LUŠTni DRUŽINI IN LUŠTnem PARADIŽNIKU?

»Luštov paradižnik je res superr! Všeč mi je, ker ga v trgovini dobiš svežega, v primerjavi z ostalimi paradižniki ta res izstopa. To svežino tudi pridno ohranja doma oz. se ne pokvari takoj. Da ne pozabim na okus, ki pa je naravnost odličen in poseben. Kupujem ga, ker podpiram DOMAČE, PRIDELANO V SLOVENIJI.«
Larisa Erlah

Pri tem receptu se najbolje obnese GROZDASTI PARADIŽNIK LUŠT.

Paradižnik z bogatim okusom, poln sočnosti in svežine. Prepoznate ga po izrazitem vonju ter po videzu, saj je kot tisti, ki ga pridelate na domačih vrtovih. Pod soncem dozorel grozdasti paradižnik LUŠT razvaja vaše brbončice s polno mesnato teksturo in paradižnikovo aromo. Ker si želimo, da v trgovinah najdete svež paradižnik, ga oberemo le kakšen dan, preden pride na police.

2024

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec