LUŠTen NOVEMBER

LuštenNOVEMBER
 

Ocvrti paradižniki

Foto: Christian Fluher

SESTAVINE

  • 4 paradižnike, narezane na 1 cm
  • sol
  • 1 jajce
  • malo mleka
  • malo stopljenega masla
  • 2 žlic moke
  • 5 žlic sezama
  • sesekljana zelišča (timijan, bazilika …)
  • drobtine

POSTOPEK

  1. Paradižnik operemo in narežemo na približno 1 cm debeline.
  2. Rezine posolimo in zložimo na papirnato brisačo, da se malo osušijo.
  3. Pečico segrejemo na 220 °C. Pripravimo si tri posode. V prvo damo moko in zelišča, v drugo razžvrkljano jajce in malo mleka ter malo stopljenega masla in dobro premešamo, v tretjo posodo damo drobtine, ki jih pomešamo s sezamom.
  4. Rezine paradižnika najprej dobro povaljamo v moki, nato položimo v jajčno zmes in na koncu še v drobtine s sezamom. Rezine polagamo na pekač. Pečemo približno 15 minut, da paradižniki dobijo zlato rumeno barvo. Po želji lahko povrhu potrosite sir ali položite koščke mocarele, da se lepo stopi.

KAJ PA VI PRAVITE O LUŠTni DRUŽINI IN LUŠTnem PARADIŽNIKU?

»Sem velik ljubitelj paradižnika, in zimo kar težko preživim, ko domačega paradižnika ni na voljo. Paradižnik mora biti sočen, sladek, poln, okusen. Vse to vaš paradižnik vsebuje in kljub visoki ceni, je vreden vsakega centa! Vedno znova smo navdušeni nad njim in z veseljem spremljam akcije, da si naberem zalogo za domač hladilnik. Tako ne rabim čakati na poletje. Noben uvožen se niti ne približa, sama neokusna voda. Tako da.. Kar tako naprej! Čestitke!«
Anja Jakopin

Pri tem receptu se najbolje obnese GROZDASTI PARADIŽNIK LUŠT.

Paradižnik z bogatim okusom, poln sočnosti in svežine. Prepoznate ga po izrazitem vonju ter po videzu, saj je kot tisti, ki ga pridelate na domačih vrtovih. Pod soncem dozorel grozdasti paradižnik LUŠT razvaja vaše brbončice s polno mesnato teksturo in paradižnikovo aromo. Ker si želimo, da v trgovinah najdete svež paradižnik, ga oberemo le kakšen dan, preden pride na police.

2024

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec