LUŠTen DECEMBER

 
LuštenDECEMBER

Panna cotta s pečenimi paradižniki

za 4 osebe

  • Priprava in kuhanje: 20 minut
  • Pečenje: 55 minut
  • Čas skupaj: 1 ura 15 minut (+ hlajenje)

Sestavine

Postopek

PRIPRAVA ŽELATINE
V skodelico nalijemo hladno vodo. Vanjo potopimo liste želatine in postavimo na stran za 10 minut.

PANNA COTTA
V kozico damo sladko smetano, mleko, gorgonzolo in ščep soli. Postavimo na močan ogenj in počakamo, da mešanica zavre. Občasno mešamo. Odstavimo z ognja in spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo želatino, ki jo vmešamo v vročo mešanico, da se popolnoma raztopi. Cedilo postavimo nad posodo in mešanico prelijemo čez cedilo, da bo nastala gladka tekstura.

PANNA COTTA
Pripravimo štiri posodice za panna cotto, premera približno 9 cm. Vanje nalijemo mešanico za panna cotto in postavimo skodelice na pekač. Postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.

PEČEN PARADIŽNIK
Grozdasti paradižnik Lušt razpolovimo ter stresemo v pekač. Dodamo sol, baziliko, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v predhodno segreto pečico in pečemo 15 minut pri 210 °C, nato zmanjšamo temperaturo pečice na 160 °C in pečemo še 40 minut. 

PANNA COTTA S PEČENIM PARADIŽNIKOM
Panna cotto prestavimo iz posodice na krožnik. Po vrhu razporedimo ohlajen pečen paradižnik in pokapljamo s sokovi od pečenja. Posujemo s praženimi pinjolami. Poljubno dodamo še baziliko, ki se je pekla s paradižniki in pokapljamo z oljčnim oljem.


Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.

2025

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec