za 4 osebe
PRIPRAVA ŽELATINE
V skodelico nalijemo hladno vodo. Vanjo potopimo liste želatine in postavimo na stran za 10 minut.
PANNA COTTA
V kozico damo sladko smetano, mleko, gorgonzolo in ščep soli. Postavimo na močan ogenj in počakamo, da mešanica zavre. Občasno mešamo. Odstavimo z ognja in spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo želatino, ki jo vmešamo v vročo mešanico, da se popolnoma raztopi. Cedilo postavimo nad posodo in mešanico prelijemo čez cedilo, da bo nastala gladka tekstura.
PANNA COTTA
Pripravimo štiri posodice za panna cotto, premera približno 9 cm. Vanje nalijemo mešanico za panna cotto in postavimo skodelice na pekač. Postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
PEČEN PARADIŽNIK
Grozdasti paradižnik Lušt razpolovimo ter stresemo v pekač. Dodamo sol, baziliko, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v predhodno segreto pečico in pečemo 15 minut pri 210 °C, nato zmanjšamo temperaturo pečice na 160 °C in pečemo še 40 minut.
PANNA COTTA S PEČENIM PARADIŽNIKOM
Panna cotto prestavimo iz posodice na krožnik. Po vrhu razporedimo ohlajen pečen paradižnik in pokapljamo s sokovi od pečenja. Posujemo s praženimi pinjolami. Poljubno dodamo še baziliko, ki se je pekla s paradižniki in pokapljamo z oljčnim oljem.
Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.
