LUŠTen MAJ

 
LuštenMAJ

Njoki po sorentinsko

Za 4 osebe

  • Priprava: 10 minut
  • Kuhanje: 30 minut
  • Pečenje: 10 minut
  • Čas skupaj: 50 minut

Sestavine

Postopek

OMAKA
Ponev z oljem pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo sesekljana česna in pražimo 1 – 2 minuti, da česen zadiši. Dodamo razpolovljene češnjeve in grozdaste paradižnike. Kuhamo 5 minut, nato dodamo baziliko, premešamo in kuhamo še 5 minut. Sledi paradižnikova passata in voda. Začinimo s soljo in poprom. Kuhamo 15 – 20 minut. Pečico segrejemo na 210 °C.

SKUHAMO NJOKE
Na ogenj pristavimo lonec z litrom vode. Vodo solimo in pristavimo na močan ogenj, da zavre. V vreli vodi skuhamo njoke po navodilih iz recepta ali embalaže. Kuhane njoke odcedimo in prihranimo 120 ml vode od kuhanja.

NJOKI PO SORENTINSKO
Njoke stresemo k omaki. Dodamo polovico vode od kuhanja in po potrebi še preostalo vodo. Premešamo, da se enakomerno razporedi omaka po njokih. Prestavimo v manjši pekač. Po vrhu razporedimo narezano mocarelo. Njoke postavimo v pečico na srednjo rešetko, kjer pečemo 10 – 12 minut pri 210 °C. Preden postrežemo, potresemo s svežo baziliko.


Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.

2025

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec