Za 8 oseb (predjed)
Karamelizirani paradižniki
Stepena rikota
KARAMELIZIRANI PARADIŽNIKI
Pečico segrejemo na 200 °C. V pekač stresemo paradižnike. Dodamo olupljene stroke česna, olivno olje in balzamični kis. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo in postavimo na srednjo rešetko predhodno segrete pečice. Pečemo 1 uro pri 200 °C.
RIKOTA
V skledo damo rikoto, rožmarin, olivno olje in limonino lupinico. Začinimo in premešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Uporabimo lahko tudi sekljalnik ali multipraktik. Hranimo v hladilniku do uporabe.
POSTREŽEMO
Rikoto razporedimo po krožniku, čez rikoto pa razporedimo še pečene češnjeve paradižnike s sokovi. Potresemo z baziliko in postrežemo.
Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.
Pri tem receptu se najbolje obnese:
Pridružite se nam na LUŠTni delavnici priprave jedi 'Karamelizirani češnjevi paradižniki s stepeno rikoto', ki bo potekala na Luštni domačiji v Renkovcih, 22. marca 2025, ob 10.00.