LUŠTen MAREC

 
LuštenMAREC

Karamelizirani češnjevi paradižniki s stepeno rikoto

Za 8 oseb (predjed)

  • Priprava: 10 minut
  • Pečenje: 1 ura
  • Čas skupaj: 1 ura 10 minut

Sestavine

Karamelizirani paradižniki

Stepena rikota

  • 500 g rikote
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 1 čajna žlička limoninega soka

Postopek

KARAMELIZIRANI PARADIŽNIKI
Pečico segrejemo na 200 °C. V pekač stresemo paradižnike. Dodamo olupljene stroke česna, olivno olje in balzamični kis. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo in postavimo na srednjo rešetko predhodno segrete pečice. Pečemo 1 uro pri 200 °C.

RIKOTA
V skledo damo rikoto, rožmarin, olivno olje in limonino lupinico. Začinimo in premešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Uporabimo lahko tudi sekljalnik ali multipraktik. Hranimo v hladilniku do uporabe.

POSTREŽEMO
Rikoto razporedimo po krožniku, čez rikoto pa razporedimo še pečene češnjeve paradižnike s sokovi. Potresemo z baziliko in postrežemo.


Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.

2025

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec

Naj se vam zaLUŠTa!

Pridružite se nam na LUŠTni delavnici priprave jedi 'Karamelizirani češnjevi paradižniki s stepeno rikoto', ki bo potekala na Luštni domačiji v Renkovcih, 22. marca 2025, ob 10.00.