Za 8 oseb (predjed / prigrizek)
OBLIKUJEMO ZMES ZA OCVRTKE
Grozdasti paradižnik Lušt narežemo na manjše kocke, Slivov paradižnik Lušt grobo nastrgamo in damo v skledo. Čebulo grobo sesekljamo in dodamo v skledo. Začinimo z zelišči, soljo, poprom. Premešamo, nato dodamo pecilni prašek in moko ter premešamo, da se vse sestavine povežejo. Postavimo v hladilnik za 30 minut (do dve uri).
SEGREJEMO OLJE
V globoko ponev vlijemo obe olji in pristavimo na močan ogenj. Olje segrevamo do 170 °C.
OCVREMO
Zmes za ocvrtke vzamemo iz hladilnika. Ko je olje segreto, previdno v olje spustimo žlico zmesi. Postopek ponavljamo, vendar pazimo, da ni v loncu preveč ocvrtkov naenkrat. Cvremo približno 5 - 6 minut oziroma tako dolgo, da so ocvrtki enakomerno zlato rjavo zapečeni. Med cvrtjem ponev večkrat potresemo.
POSTREŽEMO
Paradižnikove ocvrtke prestavimo na krožnik, obložen s kuhinjskimi brisačkami, nato pa jih postrežemo z izbrano omako.
Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.
Pridružite se nam na LUŠTni delavnici priprave jedi 'Paradižnikovi ocvrtki', ki bo potekala na Luštni domačiji v Renkovcih, 18. oktobra 2025, ob 10.00.