LUŠTen SEPTEMBER

 
LuštenSEPTEMBER

Piščančji zrezki s pečenimi paradižniki

Za 4 osebe

  • Priprava: 10 minut
  • Kuhanje: 20 minut
  • Čas skupaj: 30 minut

Sestavine

  • 600 g Malih grozdastih paradižnikov Lušt ali Grozdastih paradižnikov Lušt
  • 500 g piščančjih zrezkov
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 vejici sesekljanega rožmarina
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 strok sesekljanega česna za marinado
  • 1 čajna žlička olivnega olja za pečenje
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1 žlica drobno narezane bazilike

Postopek

PRIPRAVA
Večje paradižnike narežemo na četrtine, manjše pa na polovico. Piščančje zrezke damo v skledo in jih začinimo s soljo, sesekljanim rožmarinom, naribano limonino lupinico, olivnim oljem, origanom in sesekljanim česnom. Dobro premešamo.

POPEČEMO MESO IN PARADIŽNIK
V žar ponev damo žličko olivnega olja. Dodamo piščančje zrezke in jih pečemo 2 - 3 minute na vsaki strani oziroma tako dolgo, da so zlato zapečeni. Piščančje zrezke prestavimo na krožnik in v isto ponev dodamo paradižnike. Kuhamo 3 - 4 minute, občasno premešamo. Dodamo sesekljan česen, kuhamo 1 - 2 minuti, nato zalijemo s 120 ml vode. Kuhamo 5 minut, da paradižnik spusti sokove.

PIŠČANČJI ZREZKI S PEČENIMI PARADIŽNIKI
Z vilico rahlo pretlačimo paradižnik, da spusti sokove, nato dodamo baziliko. Premešamo, dodamo piščančje zrezke in vse sokove. Kuhamo še 2 - 3 minute pri rahlem vretju. Poljubno začinimo s soljo in poprom. Meso z omako razdelimo med štiri krožnike. Poljubno dodamo še ščepec bazilike in pokapljamo z olivnim oljem.


Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.

2025

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec

Naj se vam zaLUŠTa!

Pridružite se nam na LUŠTni delavnici priprave jedi 'Piščančji zrezki s pečenimi paradižniki', ki bo potekala na Luštni domačiji v Renkovcih, 20. septembra 2025, ob 10.00.