Za 4 osebe
PRIPRAVA
Večje paradižnike narežemo na četrtine, manjše pa na polovico. Piščančje zrezke damo v skledo in jih začinimo s soljo, sesekljanim rožmarinom, naribano limonino lupinico, olivnim oljem, origanom in sesekljanim česnom. Dobro premešamo.
POPEČEMO MESO IN PARADIŽNIK
V žar ponev damo žličko olivnega olja. Dodamo piščančje zrezke in jih pečemo 2 - 3 minute na vsaki strani oziroma tako dolgo, da so zlato zapečeni. Piščančje zrezke prestavimo na krožnik in v isto ponev dodamo paradižnike. Kuhamo 3 - 4 minute, občasno premešamo. Dodamo sesekljan česen, kuhamo 1 - 2 minuti, nato zalijemo s 120 ml vode. Kuhamo 5 minut, da paradižnik spusti sokove.
PIŠČANČJI ZREZKI S PEČENIMI PARADIŽNIKI
Z vilico rahlo pretlačimo paradižnik, da spusti sokove, nato dodamo baziliko. Premešamo, dodamo piščančje zrezke in vse sokove. Kuhamo še 2 - 3 minute pri rahlem vretju. Poljubno začinimo s soljo in poprom. Meso z omako razdelimo med štiri krožnike. Poljubno dodamo še ščepec bazilike in pokapljamo z olivnim oljem.
Recept sta pripravila Maja in Jernej iz Jernejkitchen.
Pridružite se nam na LUŠTni delavnici priprave jedi 'Piščančji zrezki s pečenimi paradižniki', ki bo potekala na Luštni domačiji v Renkovcih, 20. septembra 2025, ob 10.00.